Λακτοβάκιλλος

Είστε εδώ:Beer Catalog>Λακτοβάκιλλος>Beer Catalog
The merchant data in the 'JMB Donation' plugin params is not valid.
Beer Catalog

Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

URL Ιστότοπου:

Το Beer Catalog συνεχίζει τα ταξίδια στον κόσμο της μπίρας

Το Beer Catalog συνεχίζει τα ταξίδια στον κόσμο της μπίρας, κόντρα ακόμα και στα… lockdown! Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να μας στηρίξετε, μπωρείτε να το δείτε ξεφυλίζοντας το ή κατεβάστε το νέο μας τεύχος σε μορφή PDF και περιηγηθείτε από όπου και αν βρίσκεστε στα μονοπάτια του ζύθου στη Φλόριντα!

Ραντεβού για νέες περιπέτειες το 2021!

{jmb_donation}

 

 

 

 

 

Περισσότερα...

BEER DAY - HORECA 2020

Ευκαιρίες ανάπτυξης και προκλήσεις της ζυθοποιίας στην Ελλάδα

Η Beer Day αναδεικνύει τις σύγχρονες τάσεις στο χώρο της ζυθοποιίας στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών πραγματοποίησε με επιτυχία την εκδήλωση Beer Day στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης HORECA. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής Πέτρος Πολυχρονίδης, συζητήθηκαν οι σύγχρονες τάσεις στο χώρο της ζυθοποιίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μία μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας και τυφλής δοκιμής καθιερωμένων αλλά και ασυνήθιστων ειδών μπίρας. Το παρόν έδωσαν για μία ακόμα χρονιά αναγνωρισμένα πρόσωπα του χώρου όπως ο Σ. Παναγιώτου, Πρόεδρος ΕΕΖ, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Septem, ο Αλ. Δανιηλίδης, Αντιπρόεδρος ΕΕΖ και  Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας, ο Γ. Μαρμαρέλλης, Αντιπρόεδρος ΕΕΖ, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Σερρών & Β. Ελλάδος, ο Π. Αβραμίδης, μέλος Δ.Ε. της ΕΕΖ , Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΙΞΗ Μικροζυθοποιία, ο Β. Φιλίππου, Υπεύθυνος Ανάλυσης δεδομένων αγοράς & Ανάπτυξης νέων προϊόντων της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, ο Γ. Πέτρου, ιδιοκτήτης της Ζυθοποιίας Πηνειού, ο Κ. Αγουρίδας από Κρητικές Ζυθοποιίες Ζηδιανάκης.

Από τις τοποθετήσεις κάποιων από των σημαντικότερων εκπροσώπων του κλάδου του ζύθου της χώρας προκύπτει ότι άμεση προτεραιότητά τους είναι η αντιμετώπιση της εποχικότητας που χαρακτηρίζει την αγορά της μπίρας, καθώς και η δημιουργία κουλτούρας και εκπαίδευσης του καταναλωτή με τη βοήθεια της craft μπίρας, η οποία γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη άνθιση στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Για τα αμέσως επόμενα χρόνια αρκετές ζυθοποιίες θα επενδύσουν σε κατηγορίες, όπως η μπίρα με μειωμένο ή και καθόλου αλκοόλ, οι οποίες θα κάνουν γνωστό το προϊόν σε νέο κοινό που παλαιότερα ήταν δύσκολο να προσεγγίσουν.

Στο πλαίσιο της ανοιχτής συζήτησης με το κοινό, ο Σ. Παναγιώτου επισήμανε ότι «ενώ ο αριθμός των ζυθοποιείων στην Ελλάδα υπερβαίνει πλέον τα 50, η κατά κεφαλή κατανάλωση παραμένει σταθερή στα 35-36 λίτρα ετησίως, γεγονός που αποδεικνύει ότι  η αγορά του ζύθου δεν αναπτύσσεται συνολικά, αλλά παρατηρούμε εναλλαγή μεριδίων αγοράς, με σημαντική αύξηση του ποσοστού της craft μπίρας. Επίσης, η αντιμετώπιση του ζητήματος της εποχικότητας του προϊόντος, απαιτεί την συνεργασία όλων των ζυθοποιών, προκειμένου να αντιληφθεί ο  καταναλωτής ότι η πληθώρα επιλογών και τύπων μπίρας μπορεί να καλύψει κάθε περίσταση». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του Α. Δανιηλίδη ο οποίος τόνισε ότι η μπίρα αποδείχθηκε ανθεκτική σαν κατηγορία κατά τη διάρκεια της κρίσης και παράλληλα αναφέρθηκε στις θετικές επιπτώσεις της στην οικονομία καθώς από την πρώτη ύλη μέχρι την εμπορία η μπίρα παράγεται στην Ελλάδα και οι εξαγωγές είναι περισσότερες από τις εισαγωγές. 

Σύμφωνα με τον Π. Αβραμίδη ο τουρισμός έχει λειτουργήσει ευεργετικά στην κατανάλωση της εγχώριας μπίρας και πολύ περισσότερο δίνει τη δυνατότητα σε μικρότερες ζυθοποιίες να γίνουν γνωστές στο εξωτερικό και να απευθυνθούν σε νέες αγορές όχι μόνο σε ομογενείς αλλά και σ’ ένα ευρύτερο κοινό. Στα παραπάνω στάθηκε και ο Γ. Μαρμαρέλλης αναφέροντας παράλληλα ότι ο τουρισμός και οι αγορές του εξωτερικού ήταν αυτές που δίδαξαν τις προοπτικές της μικροζυθοποιίας στους Έλληνες επιχειρηματίες του κλάδου. Τέλος, ο Γ. Πέτρου αναφέρθηκε στην ευθύνη της μικροζυθοποιίας να φέρει το κοινό πιο κοντά στο ζύθο, να το εκπαιδεύσει και να το ωθήσει να γνωρίσει τις πρώτες ύλες και τις ποικιλίες της.

Ο Β. Φιλίππου σημείωσε ότι «Η μπίρα τα τελευταία τρία χρόνια γνωρίζει μια μικρή άνθιση, το 2019 ειδικότερα αναπτύχθηκε χάρη σε όλες τις κατηγορίες συμπεριλαμβανομένης της premium μπίρας κυρίως μέσω των Pilsner. Αυτό που σίγουρα αναπτύχθηκε κατά 40% και πιστεύουμε ότι έχει μέλλον είναι η υποκατηγορία της μπίρας χωρίς αλκοόλ. Μπορεί να μεγαλώσει την κατηγορία και να φέρει νέους καταναλωτές και το ζητούμενο για τις εταιρείες είναι πλέον να κατανοήσουν τις νέες ανάγκες».

τη μπύρα τουρίστες

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Beer Day εξειδικευμένοι επαγγελματίες αναφέρθηκαν στις τεχνικές προδιαγραφές για το στήσιμο ενός μικροζυθοποιείου, στηριζόμενοι στα παραδείγματα επιτυχημένων μικροζυθοποιείων, μελών τους Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών. Από την πλευρά των καταστημάτων, ιδιοκτήτες γνωστών μπιραριών μοιράστηκαν με το κοινό σημαντικά στοιχεία για το στήσιμο και την λειτουργία μιας πετυχημένης μπιραρίας, εστιάζοντας στη σημασία του εξοπλισμού, της εκπαίδευσης του προσωπικού, των ειδών μπίρας που θα διατίθενται καθώς και του καταλόγου της.

Για μία ακόμα χρονιά, το ενδιαφέρον του κοινού κέρδισε και η πλέον καθιερωμένη εμπειρία γευσιγνωσίας και τυφλής δοκιμής διαφορετικών τύπων ζύθου με την οποία έκλεισε η εκδήλωση. Το κοινό είχε την ευκαιρία να μάθει τις βασικές κατηγορίες μπίρας και τα χαρακτηριστικά τους που στη συνέχεια κλήθηκε να τις αναγνωρίσει.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα αποτελείται από 15 μέλη που αντιπροσωπεύουν ισότιμα τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των ζυθοποιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτοί να παράγουν και να διαθέτουν μπίρα ελεύθερα, ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στόχος της Ένωσης είναι η ανάπτυξη ενός μοντέλου που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διαχέει την κουλτούρα του ζύθου ενημερώνοντας για την ασφάλεια του προϊόντος και την  θετική συμβολή της ήπιας κατανάλωσης στην διατροφή, προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, στηρίζει την εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων, συμβάλλοντας ουσιαστικά  στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Web site: https://www.ellinikienosizithopoion.gr/
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα...

Το Υπερωκεάνειον. Γλυκόπικρες γεύσεις νοσταλγίας

Στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο Χατζηκυριάκειο βρίσκεται ένα «υπερωκεάνειο» με δεμένους τους κάβους του πολλά χρόνια, πριν ακόμα και από την τελευταία μαζική ελληνική μετανάστευση της δεκαετίας του 1960 για την Αμερική και την Αυστραλία. 

Για την ιστορία

Η ατμόσφαιρα του Υπερωκεάνειου θυμίζει παλιό παντοπωλείο, αλλά και καφενείο που λειτουργούσε στο παρελθόν, ενώ αριθμεί 120 χρόνια ζωής από την εποχή που ήταν αποθήκη ναυτικών ειδών. Εκεί, έπιναν τον αποχαιρετιστήριο καφέ με φίλους και συγγενείς όσοι έφευγαν για τα «ξένα». 

Μουσειακά κομμάτια στολίζουν τον χώρο όπως το παλιό μεγάλο τσίγκινο θερμόμετρο τοίχου, τα κονσερβοκούτια της σάλτσας Κύκνος, τα τραπέζια, οι καρέκλες, το ιπτάμενο σκαρί που κρέμεται από το ταβάνι, οι παλιές διαφημίσεις με τα πλοία της Εθνικής Ατμοπλοΐας της Ελλάδος και του ΕΟΤ, τα κάδρα καπάκια της μπίρας «ΦΙΞ Κάνει καλό», το μωσαϊκό στο πάτωμα και άλλες λεπτομέρειες.

Μπαίνοντας στον παλιακό χώρο του Υπερωκεάνειου το ταξίδι ξεκινά με μνήμες να ζωντανεύουν καθώς περιεργάζεσαι τα κάδρα από όλα αυτά τα καράβια που άφησαν ιστορία στο λιμάνι του Πειραιά. Αυστραλίς, Πατρίς, Αθήναι, Ελληνίς και άλλα όμορφα πλοία έφευγαν και ερχόντουσαν γεμάτα κόσμο που έψαχνε για μια καλύτερη ευκαρία είτε στην Αμερική είτε στην Αυστραλία.

Μικρό παιδί θυμάμαι εκείνες τις στιγμές του αποχαιρετισμού των ανθρώπων να φιλιούνται στο γεμάτο από κόσμο λιμάνι, το θεόρατο πλοίο Αυστραλίς που στα μάτια μου έφτανε μέχρι τον ουρανό και με μάγευε, ανθρώπους να ανεβαίνουν τις ψηλές σκάλες για την επιβίβαση, κάποια βουβά κλάμματα και την ελπίδα σε κάποια άλλα μάτια. Απέναντι στους μεγάλους τα παιδιά ήταν οι πρωταγωνιστές καθώς το πρόσωπο τους πλημμύριζε από χαρά και ενθουσιασμό. Για εμάς τους μικρούς μόλις άρχιζε ένα παιχνίδι, μια περιπέτεια φανταστική από το μακρύ αυτό ταξίδι των 30 ημερών στο βασίλειο του Ποσειδώνα. Και έτσι ήταν...

Οι γεύσεις

Μπορεί οι περισσότεροι να μιλούν πρώτα για το μαριναρισμένο λαβράκι (την ελληνική εκδοχή του σούσι) σε φύλλα από σπανάκι με λεμονάτη σως, όμως οι χορτοφαγικές ή vegan επιλογές του είναι από τις καλύτερες: Τσιγαρισμένα χόρτα σταμναγκάθι με τοματίνια και μανιτάρια, υπέροχες σαλάτες με κάπαρι από την Κίμωλο, μελιτζανοσαλάτα, πατατοσαλάτα, αμπελοφάσολα, φάβα και άλλα πολλά.

Στα “must” του μαγαζιού περιλαμβάνεται η ελληνική εκδοχή της μπρουσκέτας με ψητές σαρδέλες πάνω σε ψημένο ζυμωτό ψωμί με φρέσκια ντομάτα και ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καθώς και το κριθαρώτο θαλασσινών. 

Ο κατάλογος περιλαμβάνει πολλούς θαλασσινούς μεζέδες με αρκετές συνταγές από την Κίμωλο, ψητά ψάρια, γαριδομακαρονάδα, αλλά και σούπα μπουγιαμπέσα τον χειμώνα. Φυσικά, δεν λείπουν και οι παραδοσιακές γλυκές γεύσεις για αυτούς που θέλουν να κλείσουν το φαγητό με μια γλυκιά επίγευση.

Η μπίρα εδώ στο Υπερωκεάνειο είναι η Fix Hellas, που δένει γευστικά με το φαγητό αλλά και με το περιβάλλον. Ένα παλιό ελληνικό σήμα με την δική του ιστορία συνοδεύει το παρελθόν και το άκρως γευστικό ταξίδι του μαγαζιού που είναι γεμάτο Ελλάδα. 

Η Fix Hellas, μια κλασσική Lager μπίρα, με γεύση βύνης και ωραία πικράδα πότε δένει αρμονικά και πότε κοντράρει ευχάριστα την μεγάλη ποικιλία γεύσεων του Υπερωκεάνειου.
I.A

Το Υπερωκεάνειον: Μαρίας Χατζηκυριακού 48, Πειραιάς, Τηλ.: 2104180030

I.A

Περισσότερα...

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης γιόρτασε 30 χρόνια Δημιουργίας, Ευθύνης, Επιτυχίας

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 30 χρόνων δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά, γιόρτασε μαζί με τους συνεργάτες της σε ένα ξεχωριστό πάρτυ με άφθονες παγωμένες μπίρες της εταιρείας, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στον πολυχώρο του Gazarte.

Μέσα σε ένα εντυπωσιακό, εορταστικό σκηνικό, η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, Αθανάσιου Συριανού. Ο κ. Συριανός μίλησε για τα 30 χρόνια απρόσκοπτης και επιτυχημένης πορείας της εταιρείας στην αγορά, σκιαγραφώντας μέσα από ημερομηνίες σταθμούς, 3 επάλληλους κύκλους μιας ενιαίας ανοδικής εξέλιξης που διαμορφώσαν το σημερινό της χαρακτήρα. Παράλληλα, αναδεικνύοντας το δημιουργικό όραμα της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, που αποτελεί ταυτόχρονα κάλεσμα και δυναμική πρόκληση για νέους δρόμους και προοπτικές στον κλάδο της ζυθοποιίας, έκανε λόγο για τις 10 αξίες που συνθέτουν το DNA της: Μεράκι για τη συνταγή, Αυθεντικότητα στη γεύση, Περηφάνεια για την ποιότητα, Εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της, Σεβασμό στους συνεργάτες της, Ειλικρίνεια στις σχέσεις της, Τόλμη για καινοτομία, Επιμονή για εξωστρέφεια, Πίστη στην Ελλάδα αλλά πάνω από όλα το Πάθος για την μπίρα.

Επιπλέον, ο κ. Συριανός, τόνισε πως ένας νέος αναπτυξιακός κύκλος ανοίγει για την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, ο οποίος βασίζεται σε 3 κυρίως μοχλούς. Ο πρώτος αφορά την απαιτούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα χρηματοδοτήσει τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας και θα βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της, ενώ θα αναβαθμίσει παράλληλα και την εταιρική διακυβέρνηση με νέες ιδέες και δυνατό παλμό. Ο δεύτερος σχετίζεται με τα νέα προϊόντα και τις στρατηγικές συνεργασίες, τα οποία και θα ανακοινωθούν στα εγκαίνια της νέας γραμμής εμφιάλωσης, επένδυσης ύψους 10 εκατομμυρίων, στην Αταλάντη, τον Απρίλιο του 2020. Ο σημαντικότερος όμως, μοχλός όλων αλλά και εγγύηση της περαιτέρω ανάπτυξης και ευημερίας της εταιρείας, είναι η προσήλωση των ανθρώπων της στο όραμα και τους εταιρικούς της στόχους, με σιγουριά και ασφάλεια, με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης αναφέρθηκε στη Διττή Εκπαίδευση, το 3ετές πρόγραμμα πρακτικής και θεωρητικής εκπαίδευσης ζυθοποιών που υλοποιεί η εταιρεία σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, κατά το οποίο οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται από την επιχείρηση, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της ανεργίας της χώρας μας και τη στήριξη του συνολικού οικοσυστήματος του κλάδου της ζυθοποιίας στην Ελλάδα.

Την ομιλία του κ. Συριανού ακολουθήσε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή καθώς βραβευτήκαν τα 5 παλαιότερα στελέχη της εταιρείας, που την στηρίζουν από το έτος ίδρυσης της μέχρι και σήμερα, παράγοντας έργο και αξία. Οι βραβευθέντες ανέβηκαν στην σκηνή και έλαβαν ξεχωριστά προσωποποιημένα δώρα από τον ίδιο τον κ. Συριανό.

Η βραδιά συνεχίστηκε και έκλεισε με ένα ξεχωριστό live show από το γνωστό συγκρότημα Alcatrash.

Ο Αθανάσιος Συριανός, Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, δήλωσε σχετικά: «Όλοι εμείς, στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και συγκινημένοι που το πάθος και το μεράκι μας για ποιοτική μπίρα, 30 χρόνια τώρα μας φέρνει στην κορυφή. Όλοι μαζί καταφέρνουμε καθημερινά να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και να θέτουμε ακόμη υψηλότερους για την επόμενη ημέρα, με σκοπό να δημιουργούμε μπίρα που ξεδιψά και ευφραίνει. Πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, με ακόρεστη υπομονή και επιμονή, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να παράγουμε καλή μπίρα με το σωστό τρόπο, προσφέροντας στους λάτρεις του είδους την μπίρα που τους αξίζει και για τα επόμενα 30 χρόνια!»

Σχετικά με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ Α.Ε.

Με κύριο μέτοχο τον Αθανάσιο Συριανό και στρατηγικό επενδυτή την Damma Συμμετοχών Α.Ε. η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης ιδρύθηκε το 1989 και έχει σε αυτή την μακροχρόνια πορεία της εξελιχθεί σε μια δυναμική βιομηχανία παράγοντας και διαθέτοντας εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα μπίρας. Σήμερα διαθέτει στην ελληνική και διεθνή αγορά διευρυμένο προϊοντικό πορτφόλιο υψηλής γευστικής αξίας και ποιότητας, τις εζα Premium Pilsener, εζα Fine Lager, εζα Alcohol Free, Pils Hellas, BLUE Ιsland, Odyssey White Siren’s Call, Odyssey Red Circe’s Spell, Odyssey Dark Calypso’s Desire ενώ εισάγει και εμπορεύεται την Gulden Draak. Η εταιρεία απασχολεί 180 υψηλά καταρτισμένους εργαζόμενους στην παραγωγή και στην διανομή και εφαρμόζει επιτυχώς ένα - προηγμένης τεχνολογίας - ολοκληρωμένο σύστημα διαδικασιών παραγωγής και περιβαλλοντικής φροντίδας.

Περισσότερα...

Χρυσό βραβείο στην νέα ΝΗΣΟΣ 7 Μποφόρ Special Edition

Στον διαγωνισμό Brussels Beer Challenge 2019

Χρυσό βραβείο απέσπασε η νέα σπέσιαλ έκδοση της ΝΗΣΟΣ 7 Μποφόρ στον φετινό διαγωνισμό Brussels Beer Challenge 2019 που έγινε στην πόλη Mons του Βελγίου.

Η ΝΗΣΟΣ 7 Μποφόρ Special Edition κέρδισε το χρυσό στην κατηγορία Stout/Porter: Baltic Porter. Πρόκειται για μια μαύρη μπίρα που στην γεύση της «πρωταγωνιστούν» οι σκουρόχρωμες βύνες, καβουρδισμένες, καραμελωμένες, καθώς και βύνη whisky καπνισμένη σε τύρφη. Αλκοόλ 7%.

Στο Brussels Beer Challenge 2019 συμμετείχαν ζυθοποιεία από 50 χώρες όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Γερμανία και την Αγγλία, τη Μαλαισία, την Αυστραλία, την Ταιβάν, την Κίνα και χώρες της Λατινικής Αμερικής. Οι 1650 μπίρες που έλαβαν μέρος, κρίθηκαν με την διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας από 90 επαγγελματίες ζυθοκριτικούς από 27 χώρες. 

Σε λίγες ημέρες αναμένουμε την κυκλοφορία της ΝΗΣΟΣ 7 Μποφόρ Special Edition από την εταιρεία AMBYΞ η οποία έχει την εμπορική διάθεση των ζύθων ΝΗΣΟΣ.

Περισσότερα...

Stella Artois Midnight Lager. Η πρώτη μαύρη Stella!

Τις φετινές Απόκριες ή πιο σωστά στο αγγλικό Halloween, που γιορτάστηκε πρόσφατα, η ABInbev λανσάρησε στην αγορά της Αμερικής την νέα μαύρη μπίρα Stella Artois Midnight Lager.

H πρώτη μαύρη Stella είναι εποχιακή μπίρα περιορισμένης παραγωγής, χαρακτηρίζεται από νότες βελγικής σοκολάτας, φρεσκοφτιαγμένου εσπρέσσο, έχει αλκοόλ 5,4% και κυκλοφορεί σε νέα κομψή φιάλη, μαύρη με χρυσό.

Πριν κάνει το πανευρωπαϊκό ντεμπούτο της η Stella Artois Midnight Lager παρουσιάστηκε αποκλειστικά στο ιστορικό Sleepy Hollow της Νέας Υόρκης, σπίτι του θρυλικού ιππότη Headless Horseman.

Περισσότερα...

CoronaRita από το Μαϊάμι

H CoronaRita είναι ένα κλασσικό κοκτέιλ που το βρίσκεις σχεδόν αποκλειστικά στο Μαϊάμι και αποτελείται από την γνωστή μας Μαργαρίτα και μπίρα Corona.

Αν είσαι λάτρης της μπίρας αλλά σου αρέσουν και οι Μαργαρίτες μάθε να φτιάχνεις CoronaRita!

Από τις πολλές συνταγές διαλέξαμε μια δυνατή για τρία άτομα ή και περισσότερα και με δύο μπουκάλια Corona Extra… αλλά προσοχή: Η CoronaRita μπορεί να είναι πολύ νόστιμη, όμως μπορεί να σε οδηγήσει μέσα σε μια βραδιά σε 100% λάθος αποφάσεις...

Προσαρμόστε ανάλογα και καλή τύχη!

1 κουτάκι lemon lime σόδα
354 ml (12oz) κατεψυγμένος πουρές lime
354 ml (12oz) τεκίλα
2 φιάλες Corona

Περισσότερα...

NYMBURK POSTRIZINSKE

 • Κατηγορία Lager

Χαρακτηριστικά

 • Εταιρεία: SPIRIT TRADE
 • Χώρα: Τσεχία
 • Στυλ: Lager
 • Χρώμα: Ξανθό
 • Αφρός: Πλούσιος, μέσης διάρκειας
 • Άρωμα: Ελαφρύ, γλυκό, βύνης
 • Γεύση: Ελαφριά, γλυκιά και δροσιστική, με ντελικάτη πικράδα στην επίγευση.
 • Συστατικά: Βύνη κριθαριού, λυκίσκος, μαγιά, νερό.
 • Αλκοόλ: 4,1%
Περισσότερα...

BOHEMIA REGENT

 • Κατηγορία Lager

Χαρακτηριστικά

 • Εταιρεία: SPIRIT TRADE
 • Χώρα: Τσεχία
 • Στυλ: Lager
 • Χρώμα: Ξανθό
 • Αφρός: Πλούσιος,πυκνός, μεγάλης διάρκειας
 • Άρωμα: Γλυκό, βύνης, με ανθώδη νότα
 • Γεύση: Πλούσια, γλυκόπικρη, μεστή, δροσιστική, με πικρή επίγευση.
 • Συστατικά: Βύνη κριθαριού, λυκίσκος, μαγιά, νερό
 • Αλκοόλ: 5%
Περισσότερα...

Bohemia Regent και Nymburk Postrizinske - Από την Spirit Trade

Δύο νέες τσέχικες μπίρες από την Βοημία, οι Bohemian Regent Premium και Nymburk Postrizinske, εισάγονται στην Ελλάδα από την εταιρεία Spirit Trade σε κουτάκι 500 ml. 

Bohemia Regent: Παράγεται στην ζυθοποιία Regent, από τις παλαιότερες της Τσεχίας η οποία λειτουργεί από το 1379. O λυκίσκος Saaz, οι ντόπιες βύνες, το νερό από την ιδιόκτητη αρτεσιανή πηγή του ζυθοποιείου και η τεχνογνωσία εγγυώνται την ποιότητα της μπίρας Regent. Πρόκειται για μια δροσιστική ξανθιά Lager, που θυμίζει περισσότερο Pils, μεστή και ευκολόπιοτη, με ευχάριστη πικράδα. Αλκοόλ 5%

Nymburk Postrizinske: Παράγεται από την ζυθοποιία Nymburk που λειτουργεί από το 1898. Πρόκειται για μια ξανθιά ελαφριά και γευστική Lager, πιστή στην τσέχικη σχολή μπίρας, με αλκοόλ 4,1%.

Εισάγονται από Spirit Trade, τηλ.: 210 3464264 https://stco.gr/

Περισσότερα...
Subscribe to this RSS feed

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!