Αποθήκευση

Είστε εδώ:Beer Catalog>Ζυθολογια>Αποθήκευση>Φύλαξη της μπίρας

Φύλαξη της μπίρας

Η ΜΠΙΡΑ ΘΕΛΕΙ ΣΩΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ για να αποδώσει τα μέγιστα της υψηλής τεχνικής της παραγωγής και της ποιότητάς της. Αυτό σημαίνει επαγγελματισμό και γνώση των ανθρώπων που την προσφέρουν ούτως ώστε να σερβίρεται μια καλή και άψογα σερβιρισμένη που προβάλλει όχι μόνο το προϊόν αλλά και τον σωστό επαγγελματία.

Για να απολαύσουμε μια μπίρα είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον τρόπο φύλαξή της καθώς είναι καθοριστικό για την διατήρηση της ποιότητας της. Είναι γνωστό ότι στη ζυθοποιία η παραγωγή της μπίρας βρίσκεται κάτω από συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους, ενώ το έτοιμο προϊόν μέχρι να φορτωθεί στα κοντέινερ φυλάσσεται κάτω από ιδανικές συνθήκες ούτως ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητά του. Η μπίρα όταν φεύγει από τη ζυθοποιία είναι φρέσκια, στην καλύτερη κατάσταση, ένα «ζωντανό» προϊόν και ποιοτικά άψογο. Η ηλιακή ακτινοβολία και το φως είναι οι μεγαλύτεροι «εχθροί» της μπίρας, καθώς επηρεάζουν την ποιότητα της, αλλοιώνουν τη γεύση της και την καταστρέφουν. Στην χώρα μας, δυστυχώς, δεν δίνετε από όλους η πρέπουσα σημασία στην φύλαξη της μπίρας με αποτέλεσμα, πολλές φορές σπουδαίες μπίρες να αδικούνται γευστικά αλλά και να φτάνουν στο ποτήρι μας με υποβαθμισμένη την ποιότητά τους.

Η παραμονή της μπίρας στον ήλιο έχει καταστροφικά αποτελέσματα ενώ η αποθήκευση σε ζεστούς ή όχι σχολαστικά καθαρούς χώρους επηρεάζει σοβαρά την ποιότητα και κατά συνέπεια τη γεύση της. Ο χώρος φύλαξης της μπίρας πρέπει να είναι καθαρός, δροσερός και σκοτεινός ή το ψυγείο. Όσο πιο φρέσκια πίνετε μια μπίρα, ειδικά μια Lager, τόσο καλύτερη είναι γευστικά και ποιοτικά. Οι μπίρες που παλαιώνονται από μήνες έως και πολλά χρόνια προέρχονται μόνο από υψηλόβαθμες Ale (υψηλής ζύμωσης), μπίρες ή από Lambic.

Έκθεση εικόνων


Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!